{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Britanci najviše lude za brzom hranom

S
2.1.2008. u 15:00
0
0
Britanci najviše lude za brzom hranom
0
Britanci najviše lude za brzom hranom
Velika Britanija je zemlja u kojoj se najviše jede brza hrana, a odmah iza su Sjedinjene Američke Države, zaključak je najnovijeg istraživanja.
Novo istraživanje u kojem je sudjelovalo 9.000 ljudi iz 13 zemalja svijeta sa pet kontinenata, kao i istraga BBC-a o globalnom trendu pretilosti, otkrili su razlike u stavovima različitih zemalja svijeta kada je riječ o ishrani i tjelesnoj težini.

Tako je otkriveno da mnogi Francuzi svaki dan stanu na vagu, dok stanovnici Singapura vrlo rijetko mjere svoju tjelesnu težinu.

Prema rezultatima ankete koju je sprovela agencija za istraživanje tržišta Synovate u većini zemalja svijeta danas postoji trend debljanja, osim u nekim dijelovima Azije.

Najveći broj ispitanika za porast broja pretilih osoba okrivili su hranu koja se danas nudi širom svijeta, a mali broj njih smatra da je zapravo njihova vlada kriva za takvo stanje.

Ispitanici iz Velike Britanije i SAD-a su za glavni faktor pretilosti izabrali "nedostatak samodiscipline", te su priznali kako se nikako ne bi mogli odreći nezdrave brze hrane.

Čak se oko 45% ispitanika iz Velike Britanije složilo sa izjavom "Previše volim ukus brze hrane da bih je se odrekao/odrekla", dok se 44% Amerikanaca ne bi nikako moglo odreći hamburgera, pizza i pilećih krilaca.

Stanovnici Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata su prvi na listi potrošača prehrambenih proizvoda sa niskim udjelom masnoće, te najviše vode računa o postizanju i održavanju idealne tjelesne težine u fitness centrima ili u svojim domovima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: