Šarm i odličan okus
0

Bosanski restoran Laganini u St. Louisu

Sarajevo-x.com
Naselje Bevo Mill na jugu američkog grada St. Louis, u saveznoj državi Missouri, mjesto je poznato po naseljenicima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Stoga nije bilo ni čudno kad su se Edo i Ajša Sadiković odlučili upravo u blizini tog naselja otvoriti svoj restoran koji su nazvali simpatičnim imenom "Laganini".

Kupili su i renovirali prostor u aveniji Gravois te u januaru postavili reklamu za pizzeriju i restoran u njihovom vlasništvu.

Meni s jelima koja nude je prilično dug. Osim tjestenine, piletine i teletine, te mogućnosti da sami odaberete sastojke za pizzu koju biste voljeli pojesti, tu su i nezaobilazni bh. specijaliteti.

Najpoznatiji su ćevapčići, jelo čiji je sastav Amerikancima teško objasniti, ali se slažu da im je okus odličan. U ponudi su i kolači, ali ono čime lokal plijeni svakako je atmosfera.

Kako je napisao novinar lokalnog lista Ian Froeb, Laganini možda neće osvojiti nagradu za inovativnost u kuhanju, ali će šarm i prijateljski odnos svih zaposlenih zasigurno očarati sve koji slučajno ili s namjerom svrate u ovaj restoran, u kojem vlasnik subotom navečer pjesmom uveseljava goste.