{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosanski dukat: Takmičenje kuhara iz 15 zemalja na Bjelašnici

29.10.2015. u 12:14
133
0
Bosanski dukat: Takmičenje kuhara iz 15 zemalja na Bjelašnici
133
Bosanski dukat: Takmičenje kuhara iz 15 zemalja na Bjelašnici
Udruženje gastronoma "Gastro kutak" ove godine organizuje 4. International Sarajevo Gastronomy Festival “Bosanski dukat” 2015. koji će se odražati u periodu od 12. do 15. novembra 2015. godine u Hotelu "Maršal" na olimpijskoj planini Bjelašnici.
Festival "Bosanski dukat" predstavlja četverodnevnu manifestaciju u okviru koje se očekuje učešće takmičara iz preko 15 zemalja među kojima su: Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Italija, Turska, Grčka, Rumunija, Ukrajina i dr. sa najmanje 150 vrhunskih kuhara.

Vještine takmičara bodovat će stručni žiri sastavljen od vrhunskih kuhara, gastronoma i poznavaoca kulinarskih umijeća iz Bosne i Hercegovine i inostranstva.Cilj manifestacije ogleda se u promociji gastronomije na našim prostorima, podizanju razine kulinarstva i afirmaciji iste. Posebna pažnja se posvećuje promidžbi domaće gastro ponude, o čemu svjedoče brojni izlagači koji će za vrijeme manifestacije izlagati i promovisati proizvode pekarske, mliječne, mesne, slastičarske industrije i dr. Uz ovo će biti upriličena i promocija najkvalitetnih vrhunskih domaćih i stranih vina, te proizvođača alkoholnih i bezalkoholnih pića.

Cilj ovog projekta je izemđu ostalog i promocija otvaranja zimske turističke sezone 2015/2016.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: