{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


12 alternativnih načina korištenja Coca Cole

S
13.8.2007. u 11:30
0
0
12 alternativnih načina korištenja Coca Cole
0
12 alternativnih načina korištenja Coca Cole
Coca Cola, osim što je jedno od najboljih gaziranih pića današnjice, može imati i druge primjene u domaćinstvu. Iskereno, mi nismo testriali ni jednu od njih, ali ljudi širom Interneta tvrde da Cola djeluje. Riječ je o najobičnijoj, jednoj i jedinoj, originalnoj Coca Coli.
1. Očistite zagorjelu tavu sipajući Colu u nju i stavite je na peć da prokuha. Ovo će očistiti sve mrlje.

2. Od moderne fotografije, napravite staru "sepia" fotku. Lagano premažite fotografiju sa Colom i osušite brzo. Nemojte je kvasiti mnogo, jer će se zgužvati. Fotokopirani dokumenti i karte mogu dobiti starinski izgled istom procedurom.

3. Ako ste ofarbali kosu, te vam je rezultat preintenzivan i pretaman, ishlapjela Cola će vam pomoći da je posvijetlite.

4. Potopite stare novčiće u Colu. Dobit će briljantan sjaj.

5. Uspite Coca Colu u lončić u kojem prokuhavate vodu i ostavite čitav dan da stoji u njemu. Ovako ćete ukloniti kamenac i očistiti lončić.

6. Konzerva Cole nasuta u wc školjku, u potpunosti će je očistiti. Kiselina koja se nalazi u Coca Coli odmah počne djelovati.

7. Sa ovim popularnim pićem možete napraviti sos za roštilj. Pomiješajte Colu i kečap u istom omjeru. Premažite meso prije stavljanja na roštilj.

8. Ishlapjela Cola je odličan regenerator za kosu. Prelijte kosu, isperite i osušite.

9. Stavite Coca Colu u ravne široke posude i stavite ih u vrt. To će pomoći da se oslobodite od napornih puževa. Njih privlači slatkasti miris, a kad upadnu u posudu, neće moći izaći.

10. Zahrđali šarafi mogu se odšarafiti tako što ćete natopiti krpu Colom i omotati oko mjesta gdje je uvrnut. Nakon nekoliko sati, šaraf će se lakše odvrnuti.

11. Očistite nakit u čaši Coca Cole. Iščetkajte četkicom za zube i dobo isperite (Ne preporučuje se za vrijedan nakit ili za one koji imaju dragulje u sebi)

12. Ishlapjela Coca Cola pomaže smiriti nemiran stomak. Nemojte koristiti frišku Coca Colu punu sode. To može samo pogoršati stanje. (Sodu možete ukloniti dodavanjem šećera).

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: