Recept za Noć vještica
4

Napravite jednostavne mini hot dog mumije

Klix.ba
Izvor fotografije: Cooking Channel TV
Izvor fotografije: Cooking Channel TV
Ovaj jednostavni recept će sigurno obradovati vaše mališane koji željno iščekuju Noć vještica. Za pripremu vam je potrebno skoro tri sata vremena, od čega samo 25 minuta otpada na pripremu, prenosi Cooking Channel TV.

Ukoliko želite iznenaditi svoje dijete ili ipak provesti kvalitetno vrijeme s njim u kuhinji, probajte ovaj jednostavni recept. Jelo možete servirati uz kečap i senf.

Sastojci:

Četiri velika jaja Tri četvrtine čaše vode ugrijane na 37-40 stepeni Tri kašike šećera Četvrtina putera Dvije kesice kvasca Četiri čaše brašna Jedna mala kašika soli Tri paketa viršli

Crne masline Pola čaše majoneze

  1. Ugrijte rernu na 200 stepeni.

  2. U maloj posudici promiješajte dva jajeta i jednu kašiku vode

  3. U srednjoj posudi promiješajte tri četvrtine čaše tople vode i kvasca dok se ne sjedine u smjesu s balončićima. Zatim uzmite drvenu kašiku te dodajte puter, dvije čaše brašna i dva jajeta. Miješajte dok se ne formira u smjesu.

  4. Smjesu ubacite u posudu i izmiksajte običnim mikserom na najmanjoj brzini. Miješajte od tri do pet minuta, onoliko koliko je potrebno da smjesa bude nježna i mekana. Smjesu zatim stavite u masnu posudu i ostavite na sobnoj temperaturi da nadođe (1-2 sata)

  1. Smjesu izvaljajte i podijelite na pola. Jednu polovinu isijecite na trakice debljine četiri centimentra, a drugu polovinu na trakice debljine dva centimetra.

  2. Omotajte viršle tijestom te ih poredajte na dva ili više centimetara jednu od druge na papir za pečenje. Pecite dok tijesto ne postane svijetlosmeđe boje, što bi trebalo trajati od 12 do 17 minuta.

  3. Izrežite masline na manje četvrtine i iskoristite ih za oči na hot dogu.

  4. Masline ćete zalijepiti tako što ćete staviti malo majoneze na hot dog te zatim dodati masline.