Simit pogača
129
Kifla punjena pitom koja je natopljena masnoćom jedan je od najpoznatijih makedonskih specijaliteta
D. J.
Screenshit: YouTube
Svaka zemlja na svijetu ima neke posebne specijalitet po kojima se izdvaja, a tako je i sa državama u našoj regiji.
Iako ima dosta sličnosti u namirnicama i načinu pripremanja hrane u svim državama bivše Jugoslavije, ipak postoje i neki jedinstveni recepti i gastro užitci koje možete probati u određenoj regiji.
Simit pogača ili kako je još nazivaju "leb so leb" je neobičan specijalitet iz Skoplja, a riječ je o kifli u koju se stavi komad pite bez punjenja, a koja je samo dobro natopljena masnoćom.
Iako se ovo na prvu čino nespojivo, sudeći prema brojnim reakcijama na društvenim mrežama onih koji su probali ovaj specijalitet - on je itekako ukusan.
Najčešće se baš kao i burek, jede uz jogurt ili ayran.Možda vas zanima
Zovu ih "tekućim zlatom"