Kupci razočarani
0

Amazon u Velikoj Britaniji umjesto Play Stationa 5 dostavljao aparat za kafu i hranu za mačke

B. R.
Amazon dostavljao i prazne kutije od PlayStationa 5 (Foto: Shutterstock)
Amazon dostavljao i prazne kutije od PlayStationa 5 (Foto: Shutterstock)
Pojedini Britanci koji su u prednarudžbi kupili PlayStation 5 preko Amazona nisu dobili željenu igraću konzolu. Umjesto nje su dobili, između ostalog, aparat za kafu, masažer za stopala ili hranu za mačke.

Među onima koji su imali ovo neugodno iskustvo je i novinarka Bex April. Svoje iskustvo je podijelila na Twitteru. Prema njenim navodima, Amazon je njenu narudžbu označio kao "propuštenu" da bi joj onda bila dostavljena friteza.

Bilo je onih koji su dobili kutiju od PlayStationa, ali u njoj nije bilo ništa. Tvrde da im Amazon uopće nije želio pomoći.

Iz Amazona su saopćili da žale zbog ovih propusta i poručili su da pokušavaju utvrditi šta je razlog za to. Pozvali su kupce da im se obrate kako bi se problemi riješili.

Zbog logističkih problema dostava ove konzole u Velikoj Britaniji je otežana. Iz Amazona i drugih kompanija su ukazali na to da imaju ograničene zalihe. Veliki broj konzola je prodat odmah nakon što su postale dostupne.

Mnogi su Britanci pokušali preko njemačkog servisa Amazona kupiti PlayStation 5, ali su ostali kratkih rukava, jer su dobili poruku da nije dostupan, kao i njegovi dodatni uređaji.

U Sonyju su istakli da će veći broj konzola biti dostupan do kraja ove godine, piše list Independent.