Prva godišnjica
1.4k

Podignuta spomen-ploča u čast ubijenih sarajevskih policajaca Adisa i Davora

M. N.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Na prvu godišnjicu ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića na Alipašinom Polju u Sarajevu bit će otkriven spomenik posvećen njima.

Kako nam je rekao predsjednik UO Sindikata policije KS Sadik Ećo, spomen-ploča će biti otkrivena 26. oktobra u 10 sati u ulici Geteova do broja 1.

Isti dan bit će održan i Prvi memorijalni turnir Adis i Davor na kojem učestvuje 26 ekipa. Riječ je o policijskim agencijama iz cijele Bosne i Hercegovine.

Adis i Davor su brutalno ubijeni na radnom zadatku. Bili su dugogodišnji iskusni policajci i ponos MUP-a KS. Njihove kolege su za njih kazale da su bili časni, pošteni, odgovorni i profesionalni policajci.

Šehovića i Vujinovića su više puta pohvaljivali komesar i ministar unutrašnjih poslova. Šehović je posebno pohvaljen jer je učestvovao u hapšenju opasne kriminalne grupe 2012. godine u Sarajevu.

Iza Šehovića su ostali sin i supruga, a iza Vujinovića supruga i dvoje maloljetne djece. Počinioci ovog brutalnog krivičnog djela još nisu uhapšeni.