O dekanesi Medicine
3

Škrijelj: Nisam dobio nikakvo rješenje inspektora, ne znam kako su ga uopće mogli donijeti

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj rekao je u razgovoru za Klix.ba kako on nije dobio nikakvo rješenje kojim je naređeno poništavanje pet odluka UNSA o suspenziji Semre Čavaljuge te da mu nije jasno kako su inspektori uopće mogli donijeti ovo rješenje, jer je rektoru ostavljen rok do 22. oktobra da se izjasni o zapisniku.
Škrijelj je rekao da još uvijek nije dobio konačno rješenje Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS, koje se odnosi na imenovanje Semre Čavaljuge za dekanesu Medicinskog fakulteta UNSA.

Kako kaže, on je dobio samo zapisnik koji je sastavljen u četiri istovjetna primjerka, od kojih je jedan uručen Univerzitetu u Sarajevu uz napomenu da je moguće uložiti eventualne primjedbe u roku od pet dana.

"Riječ je o zapisniku od 17. oktobra 2019. godine. Pet dana znači do 22. oktobra 2019. godine. Ja pravim primjedbe koje će im biti danas dostavljene. Kada dobiju naše primjedbe, oni bi trebali da prave rješenja. Ako su oni napravili rješenja za nečiju privatnu upotrebu mimo propisa, to je druga priča", kazao je Škrijelj.

On je istakao da Univerzitetu u Sarajevu još uvijek nisu dostavljena nikakva rješenja kojim je poništeno pet odluka Upravnog odbora UNSA i rektora UNSA.

"Kantonalna inspekcija je krajem prošle sedmice, tačnije 17. oktobra 2019. godine, posjetila UNSA, sačinila zapisnik po zahtjevu Medicinskog fakulteta i ovlaštenih advokata te ostavila rektoru UNSA rok od pet dana da da primjedbe na zapisnik, nakon čega će inspekcija postupati dalje", rekao je Škrijelj.

Poručio je da je Kantonalni sud u Sarajevu kao drugostepeni organ odbio žalbu Semre Čavaljuge. Na kraju razgovora istakao je da mu nije jasno kako je uopće Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS mogla 18. oktobra 2019. godine donijeti rješenje ukoliko je već rektoru UNSA 17. oktobra 2019. godine dala rok od pet dana da se izjasni na zapisnik.