Teški dani
7

Očajna forma Tottenhama iznervirala čak i uvijek pozitivnog Heung-min Sona

N. K.
Heung-min Son (Foto: Screenshot)
Heung-min Son (Foto: Screenshot)
Nogometaši Tottenhama razočarali su 59.000 navijača na svom stadionu remijem protiv Watforda 1:1 u okviru 9. kola Premiershipa, a koliko je trenutno loš tim iz Sjevernog Londona najbolje ilustruje reakcija Heung-Min Sona.

Naime, Južnokorejac je meč počeo na klupi za rezervne igrače gdje su ga kamere upratile u trenutku kada su gosti već u šestoj minuti golom Doucoure došli u vodstvo.

Sonove reakcije na klupi opisuju osjećanja vjerovatno svakog navijača koji trenutno podržava Tottenham, a posebno je zanimljiv jer je poznat kao jedan od najpozitivnijih igrača na svijetu.

[TWITTER]1185883805674098688[/TWITTER]

Sjajni ofanzivac je na poluvremenu ušao u igru umjesto Sancheza, a Tottenham je uspio samo četiri minute prije kraja meča doći do izjednačenja pogotkom Allija.

Pijetlovi se nalaze u izuzetno lošoj formi. Ispali su iz Liga kupa od Colchestera, potom ih je Bayern ponizio u Ligi prvaka, a u posljednja dva kola Premiershipa osvojili su samo jedan bod.

Priliku za popravni imat će već sutra kada na svom stadionu u Ligi prvaka dočekuju Crvenu zvezdu, a onda ih za vikend čeka teško gostovanje Liverpoolu u reprizi finala prošlogodišnje Lige prvaka.