Privlačan dizajn
1

Motorola priprema smartphone Moto E6 Play

D. B.
Motorolina porodica Moto E6 fokusirana je na pristupačnost, a novi član će se uskoro pojaviti na tržištu.

Pristupačni uređaji s Androidom uglavnom nemaju visoke performanse, visok kvalitet izrade, a ponekad ni estetiku, ali su zato jeftini i funkcionalni. Njemačka web stranica Mobielkopen je objavila rendere koji nagovještavaju dolazak novog člana E6 porodice, odnosno modela E6 Play koji zaista lijepo izgleda.

Standardni E6 koji se pojavio tokom ljeta košta 149 dolara te je predstavlja uređaj s Androidom u grupi jeftinih smartphonea, a svoje mjesto je zauzao ispod modela Moto G7 Play. Za razliku od prošlogodišnjeg modela E5, koji je stigao prvo u standardnoj, a potom i u Play i Plus verzijama, E6 je bio jedini model dostupan sve do dolaska modela E6 Plus u septembru. Međutim, sada renderi ukazuju da ćemo uskoro vijedi i Play verziju. Prema njima, čini se da će smartphone imani format ekrana 18:9, Micro USB port za punjenje i 3,5 mm utor za slušalice po čemu bi se razlikovao od E6 Plus.

Android Central također piše da se sudeći prema poziciji kamere i nedostatku Plusovih dvostrukih sočiva najvjerovatnije radi o Play verziji.