Premijer liga BiH
5

Zrinjski za šest minuta razbio Borac

FENA
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
U susretu 6. kola nogometne Premijer lige BiH Zrinjski je na svom terenu bio bolji od Borca iz Banja Luke rezultatom 4:0.

Nakon očajnog prvog poluvremena u kojem je Borac bez problema rješavao bezidejne napade domaćih nogometaša, Plemići su riješili pitanje pobjednika u prvih šest minuta nastavka.

U 47. minuti Miljan Govedarica prošao je po desnoj strani, uposlio Ivana Lendrića, a napadač Zrinjskog je s pet metara poslao loptu u prazan gol.

Dvije minute kasnije domaći su uduplali vodstvo. Ivan Čurjurić odlično je šutirao s 20 metara, lopta je dotaknula jednog igrača Borca i odsjela u mreži.

Do sljedećeg gola ponovno se čekalo samo dvije minute. Pero Stojkić prošao je po lijevoj strani, uposlio je Damira Šovšića u sredini koji je s osam metara pogodio za 3:0.

Borac je u 85. i 86. minuti bio blizu utješnom pogotku, ali je saveznik domaćem vrataru Ivanu Brkiću prvo bila prečka, a zatim i stativa.

U sudijskoj nadoknadi odličnu partiju pogotkom je okrunio Govedarica koji je solo akciju završio efektnim golom za konačnih 4:0.

Na tabeli Premijer lige BiH Borac je šesti s osam bodova, a Zrinjski sedmi sa sedam. Plemići već u srijedu imaju priliku napraviti dodatni pomak ka vrhu kada u Mostaru u zaostaloj utakmici dočekuju Zvijezdu 09.

Rezultati susreta 6. kola nogometne Premijer lige BiH:

Široki Brijeg – Željezničar 3:3 Zrinjski – Borac Banja Luka 4:0 Sloboda – Zvijezda 1:0 Sarajevo – Velež 2:1 Čelik – Tuzla City 0:0 Radnik Bijeljina – Mladost DK 3:0

Tabela: