Premiership
104

Liverpoolu pripao derbi protiv Arsenala: Salah dvostruki strijelac, Kolašinac bez minutaže

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Liverpoola pobijedili su na Anfieldu u okviru trećeg kola Premiershipa ekipu Arsenala rezultatom 3:1 i tako zadržali stopostotni učinak na otvaranju nove sezone.

Početak utakmice i veći dio prvog poluvremena pripao je Topnicima, a u prvih pola sata dvije dobre šanse propustio je neprecizni Aubameyang. Potom je Adrian obranio dobar udarac Pepea, dok su Redsi zaprijetili preko Manea, kojeg je vrhunskom odbranom zaustavio Leno.

Ipak, u 41. minuti domaći dolaze u vodstvo. Alexander-Arnold je fantastično izveo korner, a Matip najviše skočio i glavom poslao loptu u mrežu za 1:0. Do odlaska na odmor Mane je mogao i udvostručiti prednost, ali je bio neprecizan.

Već u trećoj minuti nastavka Luiz je skrivio penal, kojeg mirno u pogodak pretvara Salah, koji je potom propustio još jednu dobru priliku.

S druge strane, Aubameyang je još jednom izblokiran, a kazna stiže u 58. minuti kada raspoloženi Salah postiže treći gol za Liverpool.

Do kraja meča Arsenal je uspio preko Torreira samo postići počasni pogodak. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac je utakmicu pregledao s klupe za rezervne igrače.

Liverpool je večeras upisao treću pobjedu u sezoni, dok je Arsenal doživio prvi poraz i ostao na šest osvojenih bodova.

Tabela: