Bez ijednog incidenta
910

Policija: DJ Solomun nastupio pred više od 10.000 posjetilaca

A. P.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Ovogodišnji Sarajevo Film Festival i sinoćnji nastup DJ Solomuna ispred Vječne vatre protekli su bez ijednog incidenta, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
Policija procjenjuje da je na Solomunovom nastupu u centru Sarajeva bilo više od 10.000 ljudi.

Svaku noć SFF-a je bilo angažovano oko 200 policijskih službenika u uniformi i civilnim odijelima, a u isto vrijeme pristupilo se nesmetanom odvijanju svakodnevnih i redovnih poslova i zadataka iz nadležnosti Uprave policije.

Policijski komesar Nusret Selimović izrazio je zahvalnost na saradnji organizaciji Sarajevo Film Festivala, koja je, kako je saopćeno, bila na visokom nivou prije i u toku održavanja.

Pohvalio je policijske službenike koji su učestvovali u realizaciji Operativnog plana Uprave policije i svojim maksimalnim zalaganjem ovu manifestaciju učinili sigurnom.

"Također, želimo se zahvaliti svim građanima i posjetiteljima Kantona Sarajevo, a naročito građanima u užoj jezgri grada, koji su za vrijeme potpune obustave saobraćaja i održavanja SFF-a, dali svoj doprinos ovoj važnoj manifestaciji", navedeno je u saopćenju MUP-a.