Vraća se u studio
46

Božo Vrećo najavio saradnju s muzičarima iz Barcelone

M.A.
Božo Vrećo, jedinstveni bh. kantautor i interpretator sevdalinke, na društvenim mrežama najavio je da u oktobru snima novu pjesmu i spot sa španskom grupom Barcelona Gipsy balKan Orchestra.

"Svašta smo sjajno zakuhali i od iduće godine čut ćete nas skupa. Bit će nekoliko vrhunskih koncerata širom Evrope. Toliko se radujem i ovaj smijeh radosti je odgovor koliko uživam u svom životu i stvaranju, prekrasno je započeo današnji dan i sve jedva čekam", napisao je Božo Vrećo na Facebooku.

U oktobru snimam novu pjesmu i spot u Barceloni sa sjajnim muzičarima, drugarima i bendom@...

Posted by Vreco Bozo on Monday, June 24, 2019
Ovaj neobični španski bend objedinjuje širok spektar žanrova, a članovi grupe počeli su zajedničko djelovanje prije četiri godine.

"Balkanska muzika za nas je skup muzičkih tradicija i multietničkih kultura koje prevazilaze geografske granice, oslanjajući se na historijske tradicije koje su oduvijek naseljavale ove zemlje kao što su Aškenazi i Sefardi, Romi, Osmanlije, Arapi i mnogi drugi", vole kazati za svoju muziku članovi ovog sastava.

Prije nego što je mnogobrojnim fanovima obznanio saradnju s Barcelona Gipsy balKan Orchestrom Božo Vrećo je najavio svoj koncert u Splitu koji će biti održan 17. jula.