biznis
32

Promo / U Kiseljaku otvoren 24. maloprodajni objekat kompanije HIFA Petrol

U petak, 28. jula 2017. godine na području općine Kiseljak kompanija HIFA PETROL otvorila je svoj 24. maloprodajni objekat. Otvorenjem 3. maloprodajnog objekta u 2017. Godini, lociranog Kiseljaku, najuspješnija naftna kompanija u BiH u protekle dvije godine - kompanija HIFA PETROL dodatno proširuje svoju poslovnu mrežu.

"Kao što je i do sada bila praksa prilikom otvaranja benzinskih pumpi, a već je postala naša tradicija, prvih 200 kupaca će dobiti 10 litara goriva gratis, dok smo za ostale kupce obezbijedili prigodne poklon pakete. Ovo je prva benzinska pumpa HIFA Petrola na području općine Kiseljak, a u augustu planirmo u rad pustiti još jednu u blizini ove, tačnije na prostoru općine Fojnica" ističe zamjenik direktora kompanije HIFA Petrola gosp. Muharem Ahmetlić.

"Na ovom objektu pored najkvalitetnijeg goriva na tržištu te brendirane prodavnice roba široke potrošnje "HP SHOP" u ponudi će uskoro biti mjenjačnica. Radno vrijeme benzinske pummpe kao i svih ostalih sadržaja u njenom sklopu je 0-24."

Otvorenjem ove poslovne jedinice direktno je obezbijeđeno 6 novih radnih mjesta, što znači da ova kompanija trenutno ima 290 uposlenih.

Također, ovom prilikom najavljena su nova ulaganja obzirom da su u toku adaptacije maloprodajnih objekata koji od ove godine posluju pod novih brendom „HP SHOP“ i po čemu se HIFA PETROL znatno razlikuje od drugih benzinskih pumpi kao i otvaranje 25. maloprodajnog objekta HIFA PETROL u Fojnici.