Privreda
176

Fojnički "Unimax" se preusmjerio na izradu pamučnih maski za lice

Klix.ba
Fojnička firma Unimax d.o.o. preusmjerila je svoje kapacitete na izradu pamučnih maski za lice.

“Promjene koje su izazvane širenjem Covid-19, prilika su da naše proizvodne pogone koji se koriste za izradu tekstilnih proizvoda, usmjerimo na izradu neophodne zaštitne opreme i na taj način pomognemo u ovim teškim vremenima. Više od 5.000 maski smo donirali različitim udruženjima i sindikatima te na taj način pomogli one koji su na prvim linijama borbe protiv koronavirusa”, poručuju iz kompanije.

S obzirom da su radnici s dosta iskustva u tekstilnoj industriji, nije bilo problema da se preusmjere na izradu maski I u toku jednog dana proizvede se 20.000 komada. Zaštitne maske se rade u tri boje (siva, plava i bijela), izrađene su od 100% pamuka sa mogućnošću pranja na 95 stepeni što omogućava višestruku upotrebu.

“Iako je uvoz repromaterijala trenutno otežan, cijenu maski smo prilagodili s namjerom da budu dostupne što većem broju građana. Svaki dan određeni broj doniramo a dosta upita dobijamo od apoteka, drugih firmi i organizacija i nastojimo odgovoriti na sve njihove zahtjeve”, naglašavaju iz fojničkog Unimaxa.

Ovisno o tome kako će se situacija dalje razvijati, nastojat ćemo biti na usluzi našoj zajednici i odgovoriti njihovim potrebama, poručeno je.

Sve informacije možete dobiti na broj telefona 062 878 983 i na [email protected].