Jednokratni popust
2

Burger King izgubio milione dolara, ali stručnjaci preporučuju kupovinu njihovih dionica

E. Lj.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Burger King, jedna od najvećih franšiza u SAD-u, dao je jednokratni popust kupcima zbog kojeg je izgubio milione dolara. Bez obzira na to, stručnjaci savjetuju da je pravo vrijeme da kupite njihove dionice.

Analitičari iz Craig Halluma smatraju da dionice Burger Kinga treba kupiti prije nego se smiri "frka" koja je nastala zbog prejeftinog Whopera i pilećeg sendviča.

"Dionice ove kompanije prodaju se kao da će se franšiza ugasiti", napisao je Jaremy Hamblin, jedan od uposlenika Craig Halluma.

Kada se berza zatvorila u srijedu cijena dionica bila je 7,26 dolara, piše CNBC.

Popust koji su nudili svojim korisnicima koštao ih je 12,6 miilona dolara u prodaji odnosno, 10,2 miliona dolara profita. Izvršni direktor kompanije je rekao da je ovo greška koja se sigurno neće ponoviti naglasivši da vjeruje u budućnost ove kompanije.

Ono sto je pozitivno i zbog čega Jaremy Hamblin preporučuje kupovinu dionica jeste da je ovakav popust sigurno doveo nove mušterije u Burger King, ali i da konkurencija nije u stanju iskoristiti krizu, jer se i sama bori s problemima, prvenstveno misleći na McDonald's koji prolazi kroz smjenu izvršnog odbora, ali i Wendy's koji je trenutno fokusiran na promociju doručka kao glavnog proizvoda.