MEĐUNARODNO TRŽIŠTE
211

Promo / Promo /BS Telecom Solutions sklopio ugovore u vrijednosti 29 miliona KM

Bosanskohercegovačka kompanija "BS Telecom Solutions" iz Sarajeva potpisala je dva nova ugovora u Srbiji, na provedbi velikih infrastrukturnih projekata u vrijednosti od 15 miliona KM. Radi se o izgradnji telekomunikacijskih sistema, saobraćajnih informacionih sistema i softvera za upravljanje i kontrolu saobraćaja.

Koridori Srbije kao investitor za realizaciju predmetnih projekata na Koridoru X namjeravaju koristiti kredite Svjetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj te Evropske investicijske banke za finansiranje ovih projekata. Oba tendera raspisana su prema pravilima navedenih banaka i u konkurenciji velikog broja svjetskih poznatih kompanija iz Njemačke, Austrije, Italije, Španije, Slovenije, Hrvatske i drugih zemalja bh. kompanija je odnijela pobjedu.

"Ovim je BS Telecom Solutions pokazao da se radi o modernoj i uspješnoj kompaniji koja posluje u skladu sa najvišim evropskim i svjetskim standardima. BS Telecom Solutions je kompanija koja kreira vlastite inovacije, te zahvaljujući domaćoj pameti uspješno poslujemo na domaćem i međunarodnom tržištu", istakao je Mirza Varatanović, direktor "BS Telecom Solutions", dodajući da ga posebno raduje što se još jednom pokazalo da je "BS Husky" softver lider na tržištu ITS-a (Inteligent Transportation System).

Pored ova dva ugovora BS Telecom Solutions u ovoj godini potpisao je i počeo sa realizacijom sa ugovorima u Srbiji i Crnoj Gori, u ukupnoj vrijednosti 8,7 miliona KM. Novi ugovori predstavljaju kontinuitet uspješnog djelovanja na međunarodnim tržištima i realizaciju onoga što je već ranije najavljivano iz ove kompanije.

"U toku ove sedmice dobili smo odluke da su naše ponude najpovoljnije na još dva tendera u regionu, te očekujemo vrlo brzo potpisivanje dva nova ugovora ukupne vrijednosti 5,3 miliona KM. Tako da ćemo sa krajem septembra imati ugovoreno i u realizaciji ukupno 29 miliona KM čistog izvoz", istakao je Varatanović. "BS Telecom Solutions" e u završnim fazama pregovora o projektima i na drugim tržištima, te vrlo brzo očekujemo još dobrih vijesti.

"BS Telecom Solutions" firma je osnovana 2002. godine i na tržištu je prisutna kao proizvođač, isporučilac i integrator kompletnih telekomunikacijskih i informacijskih sistema, koji se zasnivaju na modernim tehnologijama i vlastitim tehnološkim istraživanjima. Koncept rješenja koja nudimo uvijek je u skladu sa zahtjevima i potrebama klijenata i zasnovan je na međunarodnim standardima iz telekomunikacijskih i informacijskih oblasti. Proizvodi i usluge BS Telecom Solutions unapređuju svakodnevni život i poslovanje naših partnera. Naš tim sa više od 70 uposlenika, od kojih 90 posto čine visokoobrazovani inžinjeri, sposoban je pružiti rješenja i ispuniti kompleksne zahtjeve klijenata. Stalno školovanje našeg osoblja nam omogućava efikasno korištenje bilo koje razvijene platforme u kratkom vremenskom periodu", poručuju iz kompanije.. "BS Telecom Solutions" je kompanija koja se stalno razvija i raste i nudi mogućnost zaposlenja uz vrlo dobre uslove rada i mogućnost napredovanja. "BS Telecom Solutions" je član i Američke trgovačke komore AmCham".