Javni poziv
13

BH Pošta prodaje odmaralište u Neumu

Piše: Er. M.
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Agencija za privatizaciju Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) objavila je javni poziv za prodaju imovine u vlasništvu javnog preduzeća BH Pošta d.o.o. Sarajevo metodom neposredne pogodbe.

"Predmet prodaje su nekretnine Odmaralište Neum u vlasništvu JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo u Neumu s pripadajućim zemljišnim parcelama koje se nalaze u KO SP Gradac, zk. ul. 1730, kč. 2153/2 u naravi kuća i dvorište (hotel), površine 565 m², i zk. ul. 1728, kč. 2153/5 u naravi ribarska kuća i dvorište, površine 340 m²", piše u javnom pozivu.

Početna cijena iznosi 1.859.340 KM, depozit 100.000 KM, a naknada 1.859,00 KM. Agencija za privatizaciju FBiH ističe kako se na Općinskom sudu u Mostaru vodi postupak po tužbi JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar protiv JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo i BH Telecom d.d. Sarajevo radi poništenja Aneksa VII Ugovora o diobi nekretnina zaključenog između JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo i BH Telecom d.d. Sarajevo.

"Prodavac garantuje kupcu da predmetni spor ne predstavlja pravnu smetnju za prijenos prava vlasništva na predmetu prodaje", navode iz Agencije za privatizaciju FBiH.

Pravo učešća na neposrednoj pogodbi imaju sve fizičke i pravne domaće i strane osobe u skladu sa članom 12. Zakona o privatizaciji preduzeća. Plaćanje ugovorene cijene vrši se isključivo u gotovini.

Ponuda se podnosi neposredno ili preporučenom poštom na adresu Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH, Maršala Tita br. 7, Sarajevo do 7. februara 2019. godine do 16:00 sati u zapečaćenoj koverti na kojoj je naznačen naziv i šifra predmeta prodaje.

Detalje javnog poziva pročitajte ovdje.