{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ukinuto vanredno stanje u Srbiji

B
B92
22.4.2003. u 23:17
0
0
Ukinuto vanredno stanje u Srbiji
0
Ukinuto vanredno stanje u Srbiji
Vršlac dužnosti predsednika Srbije Nataša Mičić
Vršilac dužnosti predsjednika Srbije Nataša Mićić donela je u utorak odluku kojom je u Srbiji ukinuto vanredno stanje uvedeno 12. marta nakon ubistva premijera Zorana Đinđića.
"Država je odbranjena. Srbija više nije u vanrednom stanju", riječi su kojima se Mićić obratila građanima. Ona je rekla da su mjere koje su preduzete u posljednja 42 dana dale rezultate, jer su neposredni izvršioci i organizatori ubistva Đinđića i mnogih drugih zločina otkriveni i većinom u zatvoru. "Danas se može reći da je zadat odlučujući udarac organizovanom kriminalu. Demontiran je Miloševićev zločinački aparat i prekinuta je spirala zločina koja je više od decenije razarala našu zemlju(...) Ova 42 dana zauvijek su promijenila Srbiju. Na bolje. Iz izvještaja koje je Vlada Srbije podnosila javnosti proizilazi da je policija ostvarila značajne rezultate. Na redu je pravosuđe. Nadam se da svi koji rade u pravosudnim organima osjećaju da je pred njima velika šansa da povrate ugled svojoj profesiji koju su neki neodgovorni pojedinci među njima uprljali", rekla je Mićić.

Nataša Mićić je u obraćanju javnosti poručila političarima da je ovo vrijeme odgovornosti i da se usredotoče na ono što je njihov posao, za ono za šta su im građani ukazali povjerenje. "Izbora će biti, pa i prilike za izbornu kampanju i novu preraspodelu političke moći, u skladu sa voljom građana. Do tada poslušajmo građane koji nam jasno poručuju - 'završite posao koji ste započeli'". Mićić je govorila i o navodnom kršenju ljudskih prava tokom vanrednog stanja i o otkrivanju počinilaca ratnih zločina. "Poručujem svima koji su dobronamerno zabrinuti za stanje ljudskih prava u Srbiji, da se država tokom vanrednog stanja branila uz puno poštovanje standarda međunarodnih institucija i dokumenata koje smo prihvatili. Poštovani građani, moramo biti svjesni da su neki ljudi u naše ime činili zločine, ne samo prema našim građanima, već i prema našim susjedima. To su bili zločini nad nevinima i nemoćnima. Taj grijeh ne sme preći na našu djecu niti na generacije koje dolaze. Zato, završimo i taj dio posla, mirno i civilizovano, uz poštovanje procedure i prava na odbranu, ali odlučno i bez oklevanja".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: