{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rasim Delić privremeno pušten na slobodu

S
12.5.2009. u 11:30
0
11
Rasim Delić privremeno pušten na slobodu
0
Rasim Delić privremeno pušten na slobodu
Žalbeno vijeće Haškog tribunala odlučilo je da, do pravosnažnosti presude, pusti na privremenu slobodu Rasima Delića, osuđenog po komandnoj odgovornosti za ratni zločin koji su mudžahedini u srednjoj Bosni počinili nad Srbima.
Odluka, koja je donesena juče, provešće se sa danom izmirenja dvije trećine kazne prvostepene presude, koja ističe u petak, 15. maja, a napuštanje pritvora Haškog tribunala uslijediće čim se za to stvore potrebni uslovi, odnosno osigura avionska karta za put u BiH i završe druga administrativna pitanja.

"Odbrana je podnijela zahtjev Žalbenom vijeću da se general Delić pusti na slobodu do pravosnažnosti presude i drago nam je da je ta žalba uvažena. General bi, nadam se do kraja ove sedmice trebao biti sa svojom porodicom", rekla je sinoć sarajevskim medijima Vasvija Vidović, šef tima odbrane Delića.

Delića je 13. jula prošle godine Pretresno vijeće Haškog tribunala, po komandnoj odgovornosti, osudilo na tri godine zatvora za krivična djela ratnog zločina počinjenog u srednjoj Bosni od 1993. do 1995. godine.

U žalbenom postupku tužilac je izjavio žalbu na visinu presude, dok se odbrana žalila na odluku o krivici, a još se ne zna kada će biti donesena konačna odluka po žalbi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: