|

'BHRT ne dozvoljava prenos utakmica baraža '

'BHRT ne dozvoljava prenos utakmica baraža '
0
S
Sarajevo-x.com
10.11.2009. u 20:41
14
komentara
0

dijeljenja
'BHRT ne dozvoljava prenos utakmica baraža ' Foto: Arhiv
Na posljednjoj sjednici Odbora sistema u Sarajevu na prijedlog generalnog direktora RTVFBiH, jednoglasno je odlučeno da sva tri emitera prenose utakmice doigravanja za Svjetsko prvenstvo u nogometu 2010. godine, a u kojima sudjeluje i reprezentacija Bosne i Hercegovine. No, BHRT, je samostalno otkupio prava prenosa, zbog čega je Upravni odbor RTVFBiH uputio otvoreno pismo u kojem traži signal i za entitetske emitere tokom prenosa utakmica doigravanja u Lisabonu i Zenici.
'Iako je jednoglasno je odlučeno da sva tri emitera prenose utakmice Reprezentacije BiH odmah nakon toga su stvari, izgleda, otišle u pogrešnom pravcu. Kako smo informirani, nakon sjednice, po donošenju odluke o zajedničkom prenosu, predstavnici RTVFBiH i RTRS-a su pokušali organizirati sastanak sa predstavnicima BHRT-a, ali su odbijeni.

Nakon toga su poslali i Protokol za realiziranje utakmica doigravanja na potpis v.d. generalnom direktoru BHRT-a, ali su opet odbijeni', navodi se u pismu Upravnog odbora RTVFBiH upućenog UO Javnog RTV sistema BiH, v.d. generalnog direktora BHRT-a, generalnom direktoru RTVFBiH i generalnom direktoru RTRS-a.

'Sa žaljenjem moramo konstatovati da ovo smatramo dezavuiranjem Odbora sistema, izigravanjem povjerenja svih njegovih članova, te napadom na ono što predstavlja JRTS Bosne i Hercegovine, a što u konačnici još znači i uskraćivanje prava svim građanima na cijeloj teritoriji BiH da prate obje utakmice.

Ipak kako bi se izbjeglo nanošenje štete našim pretplatnicima koji redovitim plaćanjem RTV takse finansiraju sva tri javna emitera, predlažemo da RTVFBiH i RTRS na svojim frekvencijama i kanalima preuzmu signal BHRT-a tokom emitiranja prenosa obje utakmice doigravanja u Lisabonu i Zenici, tj. ovim RTVFBiH i RTRS ne bi imali nikakva prava za prodaju reklamnog vremena obje utakmice. Također, RTVFBiH i RTRS bi tokom obje utakmice preuzeli i potpunu identifikaciju BHRT na svojim kanalima (logo, grafika, komentator...).

Očekujemo od Upravnog odbora i Menadžmenta BHRT-a pozitivan odgovor na ovo pismo najkasnije do srijede 11. novembra, kako bismo svi zajedno mogli blagovremeno obavjestiti cjelokupnu javnost da će ipak na cijelom teritoriju BiH i na sva tri emitera moći pratiti obje utakmice doigravanja.', navodi se u otvorenom pismu.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...