Javila se fanovima
4

Floersch nakon nesreće: Moram na operaciju zbog povrede kičme, hvala svima na podršci

Klix.ba
Vozačica iz ekipe Van Amersfoort Racing u Formuli 3 doživjela je užasnu nesreću tokom urke u gradu Macau koju je uspjela preživjeti, ali prema informacijama koje su stigle tokom dana, morat će na operaciju.

Floersch je učestvovala u velikom sudaru usljed koje je njen bolid doslovno poletio u zrak i udario u zaštitnu ogradu gdje su bile sudije i fotografi. Srećom, vozačica je preživjela, ali je zadobila povrede kičme zbog kojih će biti operisana.

Njen bolid je doslovno poletio kada se sudario s drugim bolidom te je velikom brzinom udario u zaštitnu ogradu i "sletio" na drugu.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Do nesreće je došlo kad je Floersch udarila u zadnji dio bolida Jehana Daruvale pri punoj brzini, zbog čega je izgubila kontrolu i udarila bolid vozača Shoa Tsuboija. Udar ju je doslovno lansirao u ogradu, a potom je pala na na konstrukciju u kojoj su smješteni fotografi i sudije. Sudar se dogodio pri brzini od 276,2 km/h.

Osim Floersch, povrijeđen je Tsuboia su dva fotografa i sudija.

Sudar se dogodio kada su bila upaljena žuta svjetla na pravcu, Floersch je bila preblizu Darubali, a on je morao kočiti ranije zbog čega vozačica nije imala dovoljno vremena za reakciju.

"Želim vas obavijestiti da sam dobro, ali da moram na operaciju. Hvala svima za poruke podrške", objavila je Floersch na Twitteru.