U prodaji sljedeće godine
1

Toyota predstavlja ultra-kompaktni BEV na Sajmu automobila u Tokiju

D. B.
Ultra-compact BEV
Toyota je danas objavila da će predstaviti svoj novi ultra-kompaktni BEV (baterijsko električno vozilo), koji je spreman za proizvodnju, na posebnoj izložbi Future Expo Sajma automobila u Tokiju 2019. kao najavu planiranog početka prodaje ovog vozila u Japanu 2020. godine.

Naredna generacija rješenja za mobilnost je osmišljena da pruža mobilnost na kratkim relacijama uz minimalan utjecaj na okoliš.

"Želimo stvoriti rješenja za mobilnost koja mogu biti podrška sve starijem japanskom društvu i pružiti slobodu kretanja ljudima svih godina. Kroz ultra-kompaktni BEV s ponosom nudimo strankama vozilo koje ne samo da omogućava veću autonomiju, nego zauzima manje prostora i stvara manje buke", rekao je Akihiro Yanaka, Direktor razvoja u Toyoti.

Ultrakompaktni BEV s dva sjedišta je posebno oblikovan kako bi zadovoljio svakodnevne potrebe za mobilnošću kupaca koji obavljaju kratke vožnje, prije svega starije osobe. Ima doseg od otprilike 100 km s jednim punjenjem, može dosegnuti najveću brzinu od 60km/h, a odlikuje ga izuzetno mali krug okretanja.

Toyota spaja planirani početak prodaje ultra-kompaktnog BEV-a 2020. godine s novim poslovnim modelom koji ima za cilj proticanje šireg prihvaćanja baterijskih električnih vozila u svijetu. To uključuje preispitivanje svakog koraka u životnom vijeku baterije, od proizvodnje, preko prodaje, preprodaje ili ponovnog korištenja do recikliranja, radi njezinog maksimalnog iskorištavanja.

Osim ultra-kompaktnog BEV-a za privatne i poslovne korisnike, posjetitelji Salona automobila u Tokiju moći će isprobati i tri različita Walking Area BEV-a koji će biti dostupna za testne vožnje.

Konceptni model Ultra-compact BEV je osmišljen za poslovnu namjenu koja uključuje učestale kratke vožnje i parkiranje, Konceptni model Ultra-compact BEV za poslovne korisnike služi kao "mobilni ured“ s tri načina rada jer omogućava vožnju, rad i odmor u vozilu.

Walking Area BEV za stajanje moguće je koristiti za patroliranje, obavljanje sigurnosnih provjera ili prevoz teške opreme unutar velikih objekata kao što su zračne luke ili fabrike.

Walking Area BEV za sjedenje pruža mobilnost osobama koje nose puno prtljage ili koje otežano hodaju.

Walking Area BEV za invalidska kolica spaja se na ručna invalidska kolica i pruža mogućnost vuče radi lakšeg kretanja kroz velike objekte ili turistička odredišta.

Toyota i-ROAD je rješenje za mobilnost za kratke udaljenosti koje kombinuje veličinu motocikla s poboljšanom stabilnošću i namijenjeno je kao podrška u kretanju gradom ili za turizam.