Samo 50 primjeraka
19

Predstavljen Lamborghini Aventador S Roadster 50th Anniversary Japan

Klix.ba
Lamborghini je predstavio Aventador S Roadster prije nešto više od mjesec dana na Sajmu automobila u Frankfurtu, a već sada je dobio specijalnu verziju.

Kompanija je specijalni Aventador S Roadster proizvela kako bi obilježila pola stoljeća prisustva u Japanu. Prvi Lamborghinijev model u ovoj zemlji bio je 400 GT. Lamborghini je povodom 50. godišnjice pripremio novu 50th Anniversary Japan verziju, koja je ograničena na svega pet automobila. Svih pet automobila su unikatni i odlikuju ih specijalne promjene u čast pet prirodnih elemenata japanske kulture, zemlje, vjetra, vatre, vode i neba.

Prvi predstavlja "vodenu verziju" te je predstavljen u Japanu na specijalnom događaju. Za proizvodnju automobila je bilo potrebno 170 sati, a deset eksperata se pobrinulo za boju kako bi se ona uklopila s karbonskim vlaknima korištenim u izradi tvrdog krova i okvira vjetrobranskog stakla.

Japan je trenutno drugo najvažnije tržište za Lamborghini, a kompanija očekuje da će se njeno prisustvo povećati kada se na tržištu pojavi Urus. Taj SUV će biti predstavljen 4. decembra, a na tržište stiže 2018. godine.