Bocnuo ga putem Twittera
1

Elon Musk nije oduševljen Gatesovom kupovinom Porschea

S.H.P.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bill Gates nedavno je kupio svoj prvi električni automobil. Naime, Gates je u razgovoru s poznatim youtuberom Marquesom Browenleeom rekao kako uživa u vožnji Porsche Taycana.

Musk nije bio oduševljen Gatesovom odlukom da kupi električni automobil koji je velika konkurencija njenovom Tesli. Zbog toga je na svom Twitter profilu odlučio bocnuti Gatesa te je napisao kako nije impresioniran razgovorima koje je vodio s njim.

U intervjuu s Marquesom Brownleejem je pohvalio i Teslina električna vozila.

"Putnički automobili su zapravo jedan od najvažnijih faktora kada je riječ o uvođenju promjena potrebnih za smanjenje stakleničkih plinova i borbu protiv klimatskih promjena. Kada bih morao imenovati jednu kompaniju koja je pomogla u tome to je svakako Tesla", rekao je i dodao kako uživa u svom novom električnom Porscheu.

Gates je kazao i da se nada kako će razlika u cijenama običnog i električnog automobila u narednih deset godina smanjiti, te kada se to dogodi da će mnogo ljudi kupovati električna vozila, piše CNN.

Ono što je sigurno jeste da bi Elon Musk bio puno sretniji da se Gates odlučio za njegov Model S ili X. Ovo nije privi put da se Musk sukobi sa šefovima velikih tehnoloških kompanija. Nedavno je Musk "opleo" i po osnivaču Facebooka Marku Zuckerbergu.