auto
20

Auto Media Group: Automobil godine je Audi A4

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Manifestacija "Izbor Automobila godine" u organizaciji Auto Media Group održana je u četvrtak, gdje su pobjednici ovog Izbora proglašeni u Cinema City-u, dok su u prethodnim danima građani Sarajeva mogli razgledati kadidovane automobile na trgu ispred BBI prodajnog centra.

Uz brojne druge kategorije svakako je najteži posao imao žiri koji je odlučivao o izboru automobila godine, a trebao se odlučiti za jedan, među deset nominiranih automobila. Sumiranjem rezultata, titulu automobila godine ponio je Audi A4 (263 bodova), a slijede Škoda Superb (246), Citroen DS4 (197), Opel Astra (192), Toyota Avensis (186), Mazda 2 (181), Renault Espace (170), Ford Mondeo (146), Hyundai i30 (128) i Lada Vesta (61).

Odnosi sa javnošću imaju veliki značaj u poslovanju auto marki, pa je u kategoriji PR menadžera titulu najboljeg ponio Azer Šarić (KIA), dok je najbolja internet stranica sa domaćom ".ba" domenom je www.mazda.ba

Specijalna nagrada za doprinos u očuvanju životne sredine pripala je Gradu Tuzla, a za projekat godine proglašen je projekat firme Jasmin M iz Žepča.

Za najboljeg automobilistu u 2015. godini izabran je višestruki šampion Bosne i Hercegovine na brdskim trkama Bakir Hadžić.

Za najbolju saobraćajnu patrolu u Bosni i Hercegovini proglašeni su Arsen Ziroja i Saša Đokić iz CJB Istočno Sarajevo – PS za Bezbjednost saobraćaja, Istočno Sarajevo.

Titulu najboljeg u kategoriji "proizvodnja", osvojila je firma Prevent FAD - Jelah, Tešanj, a u kategoriji autooprema najbolja je firma MOTOREX iz Gračanice.

U kategoriji Menadžer godine - vozila, titulu najboljeg ponio je Munib Džuho (Opel), dok je prodavač - "dealer" godine Dženita Zerdo (Mobi - Suzuki).

Specijalno priznanje za doprinos u prodaji vozila i nagradu za životno djelo dobio je Senad Sefić iz firme Connecta iz Sarajeva.

U konkurenciji kamiona, najviše uspjeha među kandidatima imao je Mercedes-Benz Arocs, dok je za najbolji autobus proglašen Isuzu Citiport. Među dostavnim vozilima, najviše glasova žirija osvojio je Ford Connect, a najbolje terensko vozilo je Land Rover Discovery Sport.

Nominirana vozila (auto godine, terenac godine i dostavno vozilo godine) predstavljena su ispred BBI Centra, Trg djece Sarajeva 1, od ponedjeljka do petka do 12:00 sati.