Veliki gubitak
6

Luka Dončić neće igrati za Sloveniju u kvalifikacijama, pružio podršku saigračima

Klix.ba
Luka Dončić (Foto: EPA-EFE)
Luka Dončić (Foto: EPA-EFE)
Najbolji slovenski košarkaš Luka Dončić (19) neće igrati za aktuelne evropske prvake u septembarskim utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini.

Dončić je trenutno na pripremama za svoju prvu sezonu u NBA ligi, gdje su ga Dallas Mavericksi izabrali kao trećeg na Draftu, a povodom raznih spekulacija za reprezentaciju oglasio se putem društvene mreže.

"Posljednje sedmice od mog dolaska u Ameriku bili su nevjerovatan ringišpil novih iskustava. Teško je opisati s koliko želje čekam izaći na parket, zaigram za Dallas Maverickse i počnem s teškim radom kako bi ispunili ciljeve koji su pred ekipom. Prije toga želim podijeliti ono što osjećam s vama, sa svojim saigračima, svojom braćom. Znam da svi znate kako za mene nema veće časti od igranja za domovinu. Moje misli su s vama koji se spremate za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Iako ne mogu biti s vama siguran sam da ćete svoj posao odraditi dobro. Jedno od najvažnijih dostignuća u mom životu je bilo to što sam bio dio ekipe koja je prva i jedina donijela zlato Sloveniji. Moja namjera je da budem jedan od vođa u našoj sljedećoj borbi na elitnom nivou. Sljedećeg mjeseca ću gledati i navijati. Mojim momcima poručujem: Pokažite im ko ste! Nastavite ono što smo skupa počeli! Ubrzo ću biti s vama.", napisao je Dončić na Instagramu.

Podsjetimo, Slovenija će u kvalifikacijama igrati i bez Gorana Dragića, koji se oprostio od igranja u reprezentaciji.