vijesti
1

Zvornik: Uvodi se naplata parkinga

SRNA
Skupština opštine (SO) Zvornik donijela je danas odluku o parkiranju na javnim parkiralištima, nakon čega slijedi donošenje Pravilnika o javnim parkiralištima, kojim će biti regulisane lokacije na kojima će se vršiti naplata za parkirana vozila.

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Zvornik Mirko Gajić rekao je novinarima da će se ovom odlukom uvesti reda na javnim parkiralištima, na kojima se sada ne vrši naplata za usluge parkiranja.

"Problem parkiranja vozila u gradu je izuzetno  veliki zbog izražene stambene izgradnje i nedostatka parking prostora", rekao je Gajić i dodao da će  ovom odlukom biti stvoreni preduslovi za poboljšanje stanja u ovoj oblasti. 

On je naglasio da će se ovom odlukom i  Pravilnikom o javnim parkiralištima uvesti naplata parkiranja mobilnim telefonom i putem ovlaštenih prodajnih mjesta. 

Gajić je izrazio očekivanja da će  ova odluka moći biti primjenjivana  krajem ove ili početkom naredne godine, do kada bi trebalo stvoriti sve tehničke uslove za naplatu parking usluga. 

Nezavisni odbornici Radenko Đurić, Ratko Tomić, Miloš Batić i Goran Obradović upoznali su SO da će u narednom periodu djelovati pod nazivom  "Nezavisni narodni klub".