vijesti
0

Zeničani slave Dan Općine: Najzaslužnijima nagrade i priznanja

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U velikoj sali Općine Zenica danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća povodom obilježavanja 20. marta - Dana Općine. U okviru današnjeg programa podijeljene su i nagrade i plaketa grada.

Načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović u svome izlaganju je istakao kako je sve građane Zenice 20. mart zatekao u atmosferi pregrijanih emocija i teških riječi zbog kojih niko ne može biti zadovoljan.

"Razumljivo je nezadovoljstvo i frustriranost građana Bosne i Hercegovine nametnutim dejtonskim rješenjem koje je zaustavilo rat, a ubrzo se pokazalo, nepodobnim da uspostavi normalnu i funkcionalnu zajednicu", kazao je Smajlović.

Smajlović danas nije govorio o projektima koji se realiziraju ili pripremaju u Zenici, zbog razloga koje je predstavio prisutnima u velikoj sali Općine Zenica.

"Prvi razlog je jer je Zenica mali grad i svi građani mogu vidjeti šta i kako se radi. Ko hoće vidjet', vidi, ko neće ili ne želi, nikakav govor mu tu ne može pomoći i drugi razlog je što su svi projekti, sva unapređenja ambijenta, sve urađeno, nema nikakve vrijednosti niti značaja ako nered postane pravilo našeg ponašanja", izjavio je Smajlović, te uz čestitku svim Zeničanima i Zeničankama povodom Dana Općine Zenica istakao zadovoljstvo da je ovo posljednji 20. mart koji se obilježava kao Dan Općine Zenica.

Za laureate nagrade izabrani su privrednik Mirsad Čizmo, invalidska sportašica Sanela Redžić, direktor Katoličkog školskog centra "Sveti pavao" Zenica don Anto Ledić i predsjednik Nogometnog saveza ZDK Muhamed Begagić.

Za dobitnika plakete Općine Zenica izabrano je Udruženje porodica šehida i poginulih boraca "Zlatni ljiljan".

U ime laureata obratio se don Anto Ledić koji je istakao da je ova nagrada rezultat vrijednog rada, te da se i u naredinom vremenu njena vrijednost treba opravdati vrijednim radom.

"Prije svega čestitke svim građanima Zenice na današnjem prazniku, a čestitke i današnjim dobitnicima nagrada koje su za nas veoma bitne. Smatram da je ovo jedna od najvažnijih i najboljih nagrada za sve nas. Drago mi je da su građani prepoznali naše vrijednosti i samim tim ova nagrada nije samo naša. Ja vjerujem da smo opravdali sve ovo ali i u narednom periodu moramo opravdati ovo priznanje dobrim akcijama i aktivnostima", kazao je don Anto Ledić.

Laureati su dobili i po 2.000 KM.