vijesti
0

Željko Vulić pušten na slobodu

SRNA
Željko Vulić
Željko Vulić
Željko Vulić, kojeg je banjalučka policija privela zbog ometanja javnog reda i mira, pušten je na slobodu, nakon što sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjoj Luci nije prihvatio prijedlog Okružnog tužilaštva za određivanje jednomjesečnog pritvora.

Željko Vulić i njegov sin Dragan privedeni su juče u prostorije Centra javne bezbjednosti Banja Luka zbog narušavanja javnog reda i mira u Ulici Svetozara Markovića.

Vulić je juče, nakon kriminalističke obrade, predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Banja Luka, a njegov sin Dragan je pušten, rečeno je Srni u policiji Republike Srpske.

Okružno tužilaštvo predložilo je Osnovnom sudu određivanje jednomjesečnog pritvora za Željka Vulića, što je sudija za prethodni postupak odbio.

Načelnik Sektora grada u Centru javne bezbjednosti Banja Luka Nedeljko Lubura rekao je juče na konferenciji za novinare da je Željko Vulić prilikom privođenja pružao fizički otpor, pa je policija upotrijebila silu nakon čega je zadobio lakše povrede.

"Upotreba sile bila je srazmjerna situaciji, a u akciji lišavanja slobode učestvovala su četiri policajca, koji će napisati izvještaj o cjelokupnoj situaciji", rekao je Lubura.

On je dodao da je Željko Vulić nakon privođenja i smještanja u pritvorskoj jednici Centra izazvao požar, nako čega je kolima Hitne pomoći prevezen u Klinički centar Banjaluka.

Željko i Dragan Vulić privedeni su u policiju nakon što su fizički pokušali da spriječe radnike banjalučke firme Grand Trade da prekopaju put koji vodi do njihovog porodičnog imanja u centru Banje Luke.