vijesti
2

Zakon o zaštiti jemaca na sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH

FENA
Izmjene Zakona o izmirenju obaveza Federacije BiH prema Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje predložene su za dnevni red današnje sjednice Doma naroda parlamenta FBiH po skraćenom postupku, a u redovnoj proceduri je Prijedlog zakona o zaštiti jemaca u Federaciji, koji je u proceduru uputila Aida Čikić, poslanica u Predstavničkom domu.

Među najavljenim tačkama dnevnog reda su Prijedlog zakona o koncesijama i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje u Federaciji BiH.

I zakon o zaštiti prijavitelja korupcije je u fazi nacrta, kao i dopuna aktuelnog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koju predlaže Ibrahim Nadarević, poslanik u Predstavničkom domu.

Delegati Doma naroda na ovoj sjednici treba da odluče i da li će dati prethodnu saglasnost za kreditno zaduženje Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju projekta izgradnje HE Vranduk i Projekta rehabilitacije i proširenja kapaciteta HE Una Kostela.

Izvještaj odgovarajuće parlamentarne komisije o revizijskom izvještaju budžeta Federacije Bosne i Hercegovine i revidiranih budžetskih korisnika također je u najavi, kao i godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine za 2011. godinu te izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine za isti period.