vijesti
77

Volonteri CK Fojnica dostavili humanitarnu pomoć mještanima Željeznog Polja

Klix.ba
Volonteri Crvenog križa Fojnica dostavili su humanitarnu pomoć stanovnicima u općini Žepče ugroženim poplavama i klizištima.

Ovo je bila još jedna u nizu uspješno provedenih akcija fojničkog Crvenog križa koji su mještanima naselja Željezno Polje (Čole, Mjestova Ravan, Balačići, Šahmani i Jastrebac) uručili prijeko potrebne namirnice i sredstva za život.

Osim građana Fojnice, u humanitarnu akciju aktivno su bili uključeni Ivica Bućo, Damir Fočo sa svojim kolegama iz Stockholma, Monk's bara i Amila Traljo - Odobašić sa svojim kolegama iz SAD-a ( Legacy Health - Salmon Creek Hospital).

"Humanitarna pomoć je bila u vidu dječijih i porodičnih paketa, brašna, hrana za bebe, voda, lijekovi, pelene za djecu i odrasle, higijensko-sanitarna sredstva, deke, madraci, jogi, čizme, dječija kolica i nosiljka. Učešćem u ovoj akciji, naši sugrađani iz dijaspore su stvorili potpuno novu sliku o ovim dešavanjima te su sa još jačim intenzitetom i utiscima otišli sa ovih terena i željom da sve to prenesu svojim prijateljima i saradnicima u dijaspori", naveli su iz CK Fojnica.

U pomenutoj akciji su pored sekretara CK općine Fojnica Senide Varke učestvovali i volonteri Anita Markanović, Ivica Bućo, Amila Traljo-Odobašić, Aziz Hurem, Jasmin Numanagić i Nihad Hurem.

"Prijevoz su nam omogućili Mesnica Meša, Jasmin Numanagić i Nihad Hurem. Ponosni smo na drage sugrađane i našu dijasporu koji su omogućili da humanitarna pomoć bude prikupljena i isporučena u Željezno Polje, te im se ovom prilikom zahvaljujemo. Zahvalnost pripada Mirsadu Derliću i njegovoj porodici, koji su svoje vrijeme i snagu odvojili da pruže nama pomoć da naše aktivnosti i prikupljena sredstva dođu u prave ruke, u što smo se uvjerili provedenim aktivnostima dostave pomoći na adresu ljudi kojima je pomoć zaista potrebna", navodi se u saopštenju.