vijesti
0

Visoka škola eMPIRICA organizuje Informativni dan

Klix.ba
Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH organizuje u subotu, 22. juna 2013. godine Informativni dan za buduće studente i njihove roditelje, u periodu od 10:00 do 14:00 sati na adresi Bulevar mira bb (Kvadar), Brčko.

Tokom Informativnog dana zainteresovani će moći razgovarati sa akademskim i administrativnim osobljem, kao i studentima, te dobiti informacije o studijskim programima, načinu organizovanja i izvođenja nastavnog procesa, dvojnoj slovenačko-BiH diplomi, integriranoj nastavi Cisco akademije i svim drugim aspektima studiranja na Visokoj školi eMPIRICA.

Studijski program Poslovna informatika na Visokoj školi eMPIRICA je jedini studij poslovne informatike u BiH koji studentima nudi dvojnu diplomu po završetku studija - diplomu licencirane visokoškolske institucije iz BiH (Visoka škola eMPIRICA) i diplomu akreditirane visokoškolske institucije iz EU (Ljubljana School of Business), a prema odobrenju Slovenačke agencije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju NAKVIS.

Studijski program Inženjerska informatika na Visokoj školi eMPIRICA je jedini inženjerski informatički studij u BiH koji studentima omogućava da u okviru studija, kroz četiri predmeta, pohađaju program Cisco akademije mrežnih tehnologija, i to besplatno. Nastava na navedenim predmetima se odvija prema međunarodnom programu Cisco akademije mrežnih tehnologija, korištenjem jedinstvenih obrazovnih resursa i originalne Cisco mrežne opreme.

Zašto odabrati studij informatičkog usmjerenja? Prema službenim podacima prikupljenim u zavodima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini, stručnjaci informatičkog profila su jedni od najviše traženih na tržištu rada, a ujedno i jedni od najmanje prisutnih na evidencijama nezaposlenih. U prilog tome govore i sljedeći podaci: na evidenciji Zavoda za zapošljavanje u Brčko distriktu se trenutno nalaze samo tri Bachelora inženjerske informatike, dok se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Tuzlanskog kantona ne nalazi niti jedan inženjer informatike. Još značajnija potreba za informatičkim stručnjacima je prisutna u zemljama EU, gdje je samo u Njemačkoj u ovom trenutku otvoreno gotovo 43.000 konkursa za radna mjesta IT profesionalaca.

Stoga Visoka škola eMPIRICA poziva sve zainteresovane buduće studente da odaberu kvalitetan studij kroz koji će steći znanja i vještine u skladu sa savremenim naučnim i stručnim spoznajama, koji će omogućiti konkurentnost završenih informatičkih stručnjaka na tržištu rada osposobljavajući ih za efikasnu i kreativnu primjenu savremenih tehnologija u rješavanju svakodnevnih ICT problema u različitim djelatnostima.

Inovativan, ambiciozan i predan tim Visoke škole eMPIRICA nudi novi pristup u BiH visokoškolskom prostoru informatičkog obrazovanja u kom se studenti, kvalitetni obrazovni sadržaji, kao i kontinuirano usvajanje znanja i sticanje vještina za redovne i studente na daljinu nalaze u centru obrazovnog procesa.