vijesti
0

Uskoro prvi kružni tok u Brčkom

SRNA
Brčko
Brčko
Brčko bi već ove godine trebalo da dobije prvi kružni tok, od pet koliko ih je planirano na području grada u narednom periodu, rekao je danas Srni viši stručni saradnik u Pododjeljenju za puteve i parkove u Vladi distrikta Vinko Vidović.

"U ovoj godini trebalo bi započnu radovi na raskrsnici kod bolnice gdje je, prema procjenama, najuže grlo u odvijanju saobraćaja. U ovogodišnjem budžetu distrikta za ove namjene planirana su sredstva od 200.000 KM. Završena je projektna dokumentacija, obezbijeđena lokacijska dozvola, a privodi se kraju i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa", precizirao je Vidović.

Prema saobraćajnoj studiji, izrađenoj prije nekoliko godina, planirana je gradnja i kružnog toka na ukrštanju ulica Čauševića i prema izletištu Ficibajer, zatim Savskog puta i Bulevara mira, te na magistralnom putu prema Bijeljini u blizini benzinske pumpe "Agropetrol". 

Očekuje se da će planiranom gradnjom i kružnog toka u Ceriku bezbjednost saobraćaja biti podignuta na viši nivo, posebno na ovoj veoma važnoj saobraćajnici, koja se od magistralnog puta Tuzla - Orašje odvaja prema Brčkom.