vijesti
0

Umjetnička grupa SATYA gostovala u Krajini

Klix.ba
Dvije i po hiljade malih Cazinjana i Krupljana je bilo oduševljeno predstavom "Imamo učiteljicu za čistu peticu".

Umjetnička grupa "SATYA" je 19., 20., i 21. novembra gostovala u Cazinu i Bosanskoj Krupi. Predstavu "Imamo učiteljicu za čistu peticu" u režiji Mirele Trepanić u jedanaest izvođenja pogledalo je i sa oduševljenjem prihvatilo više od 2.500 djece.

Predstava "Imamo učiteljicu" nastala prema tekstu pisca za djecu Mirsada Bećirbašića poručuje da se kroz igru mnogo može naučiti i kako škola može biti itekako zabavna.

Izlazeći s osmijehom na licu i uglas pjevajući pjesmu o učiteljici koju pjevaju glumci u predstavi mališani su potvrdili da su se odlično proveli jedan školski čas koliko traje ova predstava te naučili cijeniti drugarstvo.

Iz JU "Kulturni centar" Cazin naglašavaju da je rediteljka Mirela Trepanić sa svojim i predstavama Umjetničke grupe "SATYA" njihov veoma čest i drag gost već nekoliko godina te najavljuju novu saradnju veoma skoro.

U predstavi igraju: Nina Đogo kao Učiteljica, Staša Dukić/Ivana Vojinović kao Narcisa, Elma Juković kao Zvrkada, Sanjin Arnautović kao Zvrkoslav i Adis Omerović kao Narcis.