vijesti
30

U Vogošći održana radionica za nezaposlene mlade osobe

Klix.ba
Centar za razvoj omladinskog aktivizma Croa u okviru projekta 5 dana zapošljavanja, a u saradnji sa karijernim savjetnicima Centra za informisanje, savjetovanje i obuku (CISO) održao je 28. maja, u velikoj Sali Općine Vogošća, besplatnu edukativnu radionicu "Reci više od riječi" za mlade nezaposlene osobe.

Na radionici "Reci više od riječi" učesnici su dobili besplatno savjetovanje o tehnikama i vještinama aktivnog traženja posla: naučili su kako napisati molbu za posao, kako se najbolje predstaviti kroz biografiju, kako se pripremiti za razgovor sa poslodavcem, gdje tražiti posao, kako razviti vještinu komunikacije, kako razgovarati s poslodavcem te kako procijeniti svoje vještine, znanja i kompetencije.

Radionici je prisustvovalo 17 nezaposlenih mladih osoba dobi od 18 do 30 godina, koje žive na području Kantona Sarajevo i općine Breza.

Centar za razvoj omladinskog aktivizma Croa će se boriti da pronađe radna mjesta učesnicima koji su prisustvovali radionici, kako bi obavili praksu od minimalno pet dana.