vijesti
0

U toku hapšenje dilera na Balkanu

SRNA
U toku je međunarodna akcija hapšenja osoba koja se bave nelegalnom trgovinom droge, koja se provodi u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srpske Radoslav Jovičić.

On je novinarima u Beogradu rekao da akciju provode policije RS, Srbije, Crne Gore i Hrvatske u saradnji sa specijalnim tužilaštvima.

"U toku je akcija međunarodnog karaktera na rasvjetljavanju teških oblika organizovanog kriminala u pogledu nelegalne trgovine drogom", naveo je Jovičić.

Jovičić je ocijenio da ova akcija pokazuje da se policije u regionu zajedno bore protiv organizovanog kriminala.

"Jedna policija u regionu ne može ništa sama da uradi. Ukoliko kriminalci ne poznaju granice, zašto bismo mi?", upitao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

On nije htio da govori o broju uhapšenih, niti detaljima akcije, ali je najavio da će o tome danas upoznati kolege iz regiona na skupu u Beogradu.

Jovičić danas u Beogradu učestvuje u radu 4. Regionalne konferencije ministara unutrašnjih poslova i ministara pravde o temi "Borba protiv organizovanog kriminala, korupcije i unapređenje pravosudne saradnje u regionu jugoistočne Evrope".