vijesti
54

U Beču održan protest u znak solidarnosti sa demonstrantima u BiH

Anadolija
(Foto: Anadolija)
U utorak u večernjim satima u glavnom gradu Austrije, Beču održan je mirni protest podrške građanima i građankama Bosne i Hercegovine.

Protest, u organizaciji udruženja "Srebrenica-Wien-Plattform-Bosnien-Österreich“, te Facebook grupe "Solidarnost sa bosanskim proljećem" imao je za cilj skretanje pažnje građana Austrije na trenutne događaje u Bosni i Hercegovini i neminovne i neophodne društvene promjene na svim sferama i razinama bosanskohercegovačke zajednice.

Inicijativa je naišla na dobar odziv stanovništva Beča i medija,  te okupila brojne građane Bosne i Hercegovine i Austrije.

Blizeu 150 građana podržalo je trenutne proteste, zahtjeve, i nastojanja građana Bosne i Hercegovine u cilju promjene društvene i životne sredine i povećanja kvaliteta životnog standarda.

Skupu su se obratili organizatori Fahra Salihović, ujedno i predsjednica udruženja "Srebrenica-Wien Plattform Bosnien-Österreich" i Dženita Memić, uime članova grupe "Solidarnost sa bosanskim proljećem, te Kemal Smajić uime organizacije "Futurebag".