vijesti
0

Tuzla: Stadion Tušanj do proljeća dobija 3.500 natkrivenih mjesta

Piše: D. Brkić
Kapacitet stadiona Tušanj u Tuzli do kraja marta trebao bi biti povećan za 3.500 natkrivenih mjesta ili ukupno, računajući zapadnu i sjevernu tribinu, blizu 8.000 sjedećih mjesta.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Na današnjem sastanku u Općini Tuzla sa načelnikom Jasminom Imamovićem postignut je dogovor o finiširanju radova na sjevernoj tribini stadiona Tušanj.

"Postavljanje stolica na sjevernu tribinu stadiona Tušanj trebao bi biti gotov do 5. marta", najavio je Sabahudin Vugdalić, koji je u Tuzlu stigao kako bi Slobodi i Općini Tuzla pomogao u ostvarenju partnerstva sa inostranim investitorima koji bi trebali u martu početi gradnju istočne tribine tuzlanskog stadiona.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti Aid Berbić izjavio je kako su ostali finalni radovi na sjevernoj tribini, a nakon toga tribina bi trebala proći i tehnički prijem.

Ukoliko sve bude teklo predviđenom dinamikom sjeverna tribina će biti u upotrebi za proljetni dio prvenstva u Prvoj ligi FBiH, a nema sumnje kako će se za utakmice Slobode, sa Miroslavom Blaževićem na kormilu, tražiti ulaznica više.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Podsjetimo, Općina Tuzla je finansirala gradnju sjeverne tribine, a procjenjuje se kako je potrošeno blizu 4,5 miliona KM. Gradnja je počela u julu 2009. godine, a otvaranje tribine predviđeno je do kraja marta 2014. godine.