Hiljade kupača na Panonici
22

Tuzla: Slana jezera kao osvježenje od tropskih noći i dana

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Nakon tropske noći, u kojoj je u 22 sata izmjerena temperatura od 28 stepeni celzija, hiljade Tuzlaka tokom današnjeg dana osvježenje su potražili na slanim jezerima i slapovima u kompleksu Panonice.

Ni gužve u saobraćaju zbog rekonstrukcije sjeverne gradske saobraćajnice i izgradnje trećeg jezera, ni temperature iznad višegodišnjeg prosjeka nisu osujetile građane u namjeri da uživaju u čarima slane vode. Od ranih jutarnjih sati ka jezerima se slijevala rijeka ljudi, a u prijepodnevnim satima najviše su uživali građani treće životne dobi, koji su nakon kupanja dan proveli u hladovini uz ugodne razgovore i druženje.

Najmlađi kupači nisu tek tako htjeli napustiti slanu vodu, a posebna gužva je vladala na slanim slapovima za koje se tražila "karta više". Inače, cijena ulaznica je ostala ista kao i lani, ista je i cijena sezonskih ulaznica.

Podsjetimo kako u Tuzlu zbog kupanja na slanim jezerima dolaze kupači i iz drugih dijelova BiH, ali i naši građani koji su nastanjeni u inozemstvu. Prošlog vikenda Panonicu je posjetio reprezentativac BiH i igrač Rome Miralem Pjanić. Inače, najviše posjetilaca je u dane vikenda, kada dođe više od 10.000 kupača. Na slanim jezerima se svakodnevno organizuju različite zabave i turniri u odbojci na pijesku, a sutra će svoj dan imati penzioneri, kada će im u prijepodnevnim satima besplatno mjeriti krvni pritisak.