vijesti
13

Tužilaštvo BiH saslušava službenike Centralne banke BiH

Piše: E. F.
Centralna banka BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Centralna banka BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tužilaštvo BiH na današnjem ročištu u Sudu BiH zatražilo je produženje pritvora za Nedžada Bajraktarevića, osumnjičenog da je kao uposlenik Centralne banke BiH prisvojio 600.000 KM.

Pritvor je zatražen zbog mogućnosti da bi Bajraktarević mogao ometati istragu koja se vodi protiv njega, a imajući u vidu da je ona proširena na još 32 osobe uposlene u Centralnoj banci BiH.

Naime, Tužilaštvo je u okviru ove istrage saslušalo 19 službenika Centralne banke BiH, dok je preostalo ispitivanje još 13 osoba.

Ovo je za Klix.ba potvrdio i Muhidin Kapo, branitelj osumnjičenog Bajraktarevića, koji je istakao kako se usprotivio produženju pritvora za njegovog branjenika.

"Moj klijent je priznao djelo u potpunosti i opisao sve detalje u ovom slučaju. Zato ne vidim kako bi mogao ometati istragu ili utjecati na svjedoke i osumnjičene koje nikada nije ni pomenuo", kazao je Kapo.

Dodao je da također ne vidi razloge za produženje pritvora za tri mjeseca, a s obzirom na to da je tužitelj u ovom postupku Ismet Šuškić najavio da bi u roku od mjesec dana mogao donijeti tužilačku odluku.

"Šta će moj branjenik u pritvoru tri mjeseca ako će odluka biti donesena za mjesec dana. Zato sam predložio da mu se odrede najstrožije mjere zabrane, ali vidjet ćemo šta će biti odluka suda", pojasnio je Kapo.