Svijet
1.1k

Zuckerberg stao u odbranu muslimana: Zajedno ćemo se boriti za vaša prava

Klix.ba
Mark Zuckerberg (Foto: EPA)
Mark Zuckerberg (Foto: EPA)
Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg dao je podršku muslimanima na Facebooku i širom svijeta preko svog ličnog profila, ističući da može samo zamisliti strah koji muslimani osjećaju nakon napada u Parizu i mržnje koja je usmjerena prema njima u protekloj sedmici.

"Želim da dam svoj glas podrške muslimanima u našoj zajednici i širom svijeta. Nakon napada u Parizu i mržnje u ovoj sedmici, mogu samo da zamislim strah koji muslimani osjećaju zbog toga da će biti prognani zbog nečega što su drugi uradili", napisao je Zuckerberg te dodao:

"Kao Jevreja, moji roditelji su me učili da moram da se suprostavim napadu u svim zajednicama. Iako napad danas nije protiv tebe, u vrijeme napada na slobodu, sve će nas to zaboljeti."

U nastavku svog obraćanja muslimanima, Zuckerberg je poručio da su svi muslimani dobrodošli i da će se svi zajedno boriti za njihova prava.

"Ako ste musliman u ovoj zajednici, kao osnivač Facebooka želim da znate da ste ovdje uvijek dobrodošli i da ćemo se zajedno boriti da zaštitimo vaša prava i stvorimo mirno i sigurno okruženje za vas. Dijete koje smo dobili dalo nam je mnogo nade, a mržnja može veoma lako da podlegne cionizmu. Mi ne smijemo gubiti nadu. Sve dok stojimo zajedno i vidimo dobro jedni u drugima, možemo stvarati bolji svijet za sve ljude", zaključio je Zuckerberg.

Inače, Zuckerberg je na porodljiskom bolovanju od kako je dobio kćerku Max, a svoje vrijeme provodi u obiteljskoj atmosferi prateći dešavanja oko predsjedničke utrke u SAD-u, izjava Donalda Trumpa i drugih osoba koje su usmjerene protiv muslimana u njegovoj državi, ali i širom svijeta.