Svijet
75

Zuckerberg odgovorio na kritike: O svim ljudima se brinemo podjednako

Klix.ba
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg
Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg oglasio se u povodu žestokih kritika upućenih Facebooku zbog otvaranja opcije "safety check" nakon terorističkih napada u centru Pariza, a ne i nakon eksplozija u Bejrutu.

"O svim ljudima se brinemo podjednako. I dalje ćemo nastaviti raditi kako bi pomogli ljudima koji pate u različitim situacijama i onoliko koliko možemo", napisao Zuckerberg.

On je objavio i da je do jučer njihova praksa bila da se safety check aktivira samo kod prirodnih katastrofa.

"Upravo smo to promijenili i planiramo ubuduće ovu opciju aktivirati i kod katastrofa koje je uzrokovao čovjek", napisao je Zuckerberg.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Podsjećamo, kritičari optužuju Facebook za "dvostruke aršine" i pridavanje veće važnosti žrtvama na zapadu u odnosu na žrtve terorizma na Bliskom istoku i u drugim regionima. Drugi ističu da je u svemu ovome važan utjecaj brojnih faktora, te da ne treba na ovaj način posmatrati stvari.

Poznata kompanija predstavila je opciju "safety check" ubrzo nakon koordinisanih napada širom Pariza u petak navečer. Ova funkcija omogućava svim korisnicima u tom regionu da prijateljima i poznanicima jave da su dobro i na sigurnom.