Ruski monstrum
0

Zubar dao narkozu djevojkama, pa ih silovao

Sarajevo-x.com
Stomatolog Ivan Alexandrov iz ruskog gradića Protvino, osuđen je na devet godina zatvora nakon što je silovao dvije djevojke kojima je dao velike doze neuroleptika od kojeg su žrtve imale kratkotrajnu amneziju, te se nakon buđenja nisu uopšte sjećale silovanja.

Kad se krajem 2005. godine moskovska policija suočila s nizom prijava silovanih žena koje su tvrdila da se ne sjećaju ni gdje su bile ni šta su radile u trenutku silovanja, policija je smtarla da se radi o slučaju masovne histerije jer je bilo nemoguće ući u trag misterioznom silovatelju.

Sestre Oxana i Zhana G. su 2005.godine stopirale na cesti i ušle u auto gdje ih je vozač ponudio sokom, i poslije toga se ne sjećaju ničeg. Doktor koji je pregledao sestre nakon što su probudile iz narkoze utvrdio je da su obje silovane, piše ruska Pravda.

Analizom krvi sre saznalo da su sestre uspavane azaleptinom, narkotikom kojim se inače služe stomatolozi.

Alesandrov je uhapšen pomoću sigurnosnih kamera u marketu u kojem je kupovao sokove za djevojke, a kasnije je utvrđeno da je s partnerom silovao 11-godišnju djevojčicu i dječaka koje su potom ubili.

Kazna koju je Alexandrov dobio odnosi se na slučaj dvaju sestara, dok je za druga dva slučaja suđenje u pripremi.