Policija prešutila prijavu
0

'Zovem se Maddie, znate li gdje mi je mama?'

Sarajevo-x.com
Djevojčica koja liči na Madeleine McCann viđena je u jednoj prodavnici u Amsterdamu sa čudnim parom, a prodavačici je rekla: Oni su me odveli sa odmora, piše britanski The Sun.

Djevojčica je bila uzrasta nestale Madeleine i imala istaknute velike oči. Govorila je engleski i sebe nazivala Maddie. Ljudi s kojima je bila rekli su da su iz jednog malog cirkusa, a djevojčicu su doveli u kupovinu nekoliko dana nakon što je britanska porodica javila nestanak kćerke u porodičnoj kući za odmor u ljetovalištu Praia de Luz u Portugalu.

Anna Stam, 41-ogodišnja prodavačica upozorila je policiju o ovom slučaju tek mjesec kasnije kad je pročitala na internetu o djevojčicinom nestanku i shvatila da bi mogla svjedočiti. Nekoliko dana kasnije, 18. juna prošle godine, holandska policija obavijestila je o ovome portugalske detektive.

Prodavačica je ispričala da je par koji je došao u prodavnicu sa sobom vodio još dvoje bučne djece, a da je djevojčica na koju se sumnja da bi mogla biti Maddie mogla imati tri ili četiri godine, Imala je ravnu smeđu kosu, a kosa joj je mogla biti duga do ramena. Imala je blijedo lice i upadljivo velike oči.

Portugalska policija nije otkrila detalje ovog slučaja roditeljima nestale djevojčice i ovih dana se zbog toga susreće sa nizom optužbi. Madeleinini roditelji Kate i Gerry veoma su isfrustrirani ovim propustom smatrajući to potencijalno važnom informacijom koja je mogla pomoći u potrazi za njihovom kćerkom posebno zato što je prodavačica izjavila da ju je djevojčica pitala: Znate li gdje je moja mama? i na pitanje kako se zove odgovorila: Zovem se Maggie. Kad je prodavačica ponovila, rekla je: Ne, zovem se Maddie. Kad je prodavačica pitala kad je zadnji put vidjela majku, odgovorila je: Oni su me odveli sa odmora.