Svijet
0

Živio u strašnim uvjetima kao rob 13 godina

Klix.ba
Darrell Simester (Foto: Marc Giddings)
Darrell Simester (Foto: Marc Giddings)
Tridesetogodišnji Darrell Simester misteriozno je nastao prije 13 godina dok je bio na odmoru s roditeljima u Walesu. Niko nije ni sumnjao da je sve te godine proveo u zarobljeništvu radeći kao rob jedne porodice.

Prestrašenog Darrella spasili su njegovi roditelji. Tragali su za njim 13 godina, a otkrila ga je jedna žena na farmi i prepoznala.

Bio je primoran da radi od zore do mraka bez plate. Nakon što je spašen rekao je kako je većinu vremena provodio s miševima.

"Osjećao sam se zaboravljenim, osječenim od svijeta i kao zatvorenik", rekao je Darrell koji od posljedica noćne more koju je preživio ima krviu kičmu.

Njegove gazde na farmi konja u Peterstoneu u Južnom Walesu obećali su mu posao. Ali život su mu pretvorili u pakao u kojem nikada nije imao slobodnog dana.

"To što mu se dogodilo je grozno i nehumano. Takvi tipovi ljudi lutaju ulicama i zaskaču ranjive ljude nudeći im novi život. Onda ih tretiraju kao pse", rekao je njegov bijesni otac Tony.

Njegovom sinu nije bilo dozovljeno da ide doktoru 13 godina. Otkriveno je kako ima herniju veličine fudbalske lopte. Ima inficirana stopala, nema zuba i pothranjen je.

"Tokom ovih 13 godina nikada nisam imao slobodan dan. Plašio sam se šta će mi uraditi ukoliko ne ostanem tamo", rekao je Darrell.

Nikada nije bio zaključan, ali redovno maltretiranje izazvalo je strah koji ga je spriječavao da pobjegne.

Viđao je i mnoge druge robove koji su odlazili i vraćali se. Bili su to većinom poljski i ruski imigranti.

"Meni nikada nisu dozvolili da uđem u kuću. Stavili su me da spavam u skladištu s miševima", dodao je.

Prije dvije godine dobio je mali karavan, no i dalje je morao prati odjeću u posudama za konje.

Njegova proodica kontaktirala je policiju najmanje 50 puta. Jučer nije bilo traga vlasnicima imanja.

"Istražujemo uvjete pod kojima je Simester živio", objavila je Gwent policija.