Ruski tajkun u velikim problemima
0

Zbog slabog poslovanja Birača fudbalerima Heartsa kasni plata

Klix.ba
Vladimir Romanov
Vladimir Romanov
Prema pisanju škotskih medija, posljednjih mjeseci je veoma teška situacija u tamošnjem fudbalskom klubu Hearts, čiji je vlasnik Vladimir Romanov koji, osim nekoliko sportskih klubova, u svom vlasništvu ima i mnoge kompanije i firme, među kojima je i Fabrika glinice Birač.

Prema pisanju škotskih medija, plata ne kasni samo fudbalerima i uposlenicima Heartsa, već i uposlenicima Birča koji platu nisu dobili od jula. Zbog toga je Sindikat uposlenika Birača održao sastanak sa predstavnicima firme kako bi se riješio ovaj problem.

Vjeruje se kako je Birač dragulj u Romanovom carstvu i finansijsko stanje fabrike glinice iz BiH uveliko je povezano sa stanjem fudbalskog kluba u Škotskoj.

Predstavnici Heartsa trebali su danas iznijeti svoj slučaj pred Komisiju škotske Premierlige, kako bi pojasnili zbog čega šesterici igrača i menadžeru Johnu McGlynnu nisu na vrijeme uplaćene septembraske plate.

Predsjednik Sindikata Birača Dragan Kostadinović kaže kako je situacija u fabrici alarmantna. Krivicu zbog ovakve situacije, generalni direktor Birača prebacio je na svjetsku ekonomsku krizu koja potresa cijeli svijet.

Vytas Plunksnis, Romanov ekonomski ekspert, kaže kako finansijska kriza uveliko utječe na projekte širom svijeta te nije u mogućnosti redovno isplaćivati plate igračima Heartsa.

Vladimir Romanov je Rus sa litvanskim pasošem, koji u svom vlasništvu, osim Heartsa, ima i košarkaški klub Žalgiris te fudbalski klub Kaunas. Iako se htio kandidirati na izborima za predsjednika Litvanije, tamošnja Izborna komisija je to odbila jer je ovaj tajkun rođen u Rusiji.