Svijet
0

Zbog NLO-a zatvoren kineski aerodrom

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Aerodrom u Baotouu u Unutrašnjoj Mongoliji, autonomnoj kineskoj pokrajini, bio je zatvoren sat vremena kako bi se spriječilo sudaranje putničkih aviona sa NLO-om, javlja "Telegraph".

Tri aviona iz Šangaja i Pekinga koja su trebala sletjeti na aerodrom Baotou su bila prisiljena kružiti oko aerodroma dok NLO nije nestao.

Dva druga leta su preusmjerena na aerodrome obližnjih gradova Ordos i Talyuan. Aerodrom Baotou bio je zatvoren oko sat vremena kako bi se garantovala sigurnost putnika.

Svjedoci su rekli da su vidjeli jaku svjetlost na nebu 11. septembra na oko četiri kilometra od aerodroma Baotou koja je potom naglo nestala.

Ovo je osmi put da je u Kini viđen NLO od kraja juna ove godine.

Internacionalni aerodrom Xiaoshan koji se nalazi u blizini grada Hangzhoua je zatvoren 8. jula zbog prisutnosti NLO-a, iako su vojni zvaničnici kasnije izjavili da je objekat viđen na nebu iznad aerodroma dio vojnih vježbi u obližnjoj bazi.

U provinciji Xinjiang je 30. juna je također viđen leteći objekat za kojeg je vojska rekla da se radi o testiranju raketa.

Čudni leteći objekti su također primjećeni nekoliko puta u provinciji Sichuan tokom noći, ali je i to također objašnjeno lokalnim običajem puštanja letećih zmajeva koji svijetle.